alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xoirino kolokitha top

Παραδοσιακό φαγητό της Κω, απίστευτα εύκολο και νόστιμο. Αρωματισμένο με τα διακριτικά αρώματα του αστεροειδή γλυκάνισου

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

xoirino kolokitha top

Παραδοσιακό φαγητό της Κω, απίστευτα εύκολο και νόστιμο. Αρωματισμένο με τα διακριτικά αρώματα του αστεροειδή γλυκάνισου

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 17€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό χοιρινό σπάλα ή μπριζόλες λαιμού κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό γλυκοκολοκύθα κομμένη σε χονδρά μακρόστενα κομμάτια
  • 1 μεγάλo κρεμμύδι κομμένo κατά μήκος σε μεγάλα κομμάτια
  • 3 – 4 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 πρέζα τριμμένο κόλιανδρο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλυκ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Καθαρίζετε την γλυκοκολοκύθα από την φλούδα και την πλένετε γρήγορα με άφθονο κρύο νερό. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι βάζετε το χοιρινό, τη κολοκύθα, πασπαλίζετε με το κόλιανδρο, το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο ολόκληρο, μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια.


2. Ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους και ρίχνετε το κρασί . Σκεπάζετε και σιγοψήνετε στον φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς . Ανοίγετε το καπάκι του σκεύους και συνεχίζετε το ψήσιμο για 25 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει ο αστεροειδής γλυκάνισος μπορείτε να τον αντικατστήσετε με ξύλο κανέλας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face