Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αυγό τη μελάσα και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση, την πλάθετε σε μπάλα, την πιέζετε με την παλάμη σας να γίνει δίσκος, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
2. Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο, ένα – ένα κομμάτι, και την ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 4 χιλιοστών. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού μεταφέρετε την ανοιγμενη ζύμη σε μια λαμαρίνα φούρνου και την βάζετε στ ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει.
3. Με κουπάτ της αρεσκείας σας κόβετε μπισκότα. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για 8 – 10 λεπτά, αν τα θέλετε μαλακά και 11 – 12 λεπτά αν τα θέλετε τραγανά. Στα μισά του ψησίματος βγάζετε το ταψί και το γυρίζετε έτσι ώστε η πλευρά του ταψιού που ήταν μέσα στο φούρνο να έρθει προς τα έξω. Αποσύρετε από το φούρνο και μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς
Μπορείτε να τα στολίσετε και με ζαχαρόπαστα σε ότι χρώμα θέλετε.