Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη βασιλόπιτα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε τα αυγά ένα - ένα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο και ρίχνετε το γάλα, το ξύσμα και το κονιάκ.
2. Τέλος, με την ταχύτητα στο χαμηλό ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι μέσα στο οποίο έχετε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ και το φουντούκι και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και ελαφρώς αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη όταν βυθίζετε στο κέντρο της ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και την μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς.
4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε την μισή ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνετε και την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και απαλό.
5. Τοποθετείτε τη βασιλόπιτα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στην επιφάνειά της την κρέμα. Πασπαλίζετε περιμετρικά με το τριμμένο φουντούκι ώστε να δημιουργήσετε ένα στεφάνι. Η βασιλόπιτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Το φουντούκι δίνει εξαιρετικό άρωμα και γεύση, αλλά μπορείτε να την φτιάξετε για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και με κάσιους.