Για 2 Δωδεκάδες ()
1. Στο ένα κιλό αλεύρι προσθέτετε τέσσερα με πέντε φλιτζάνια χλιαρό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη μαγιά και φτιάχνετε ένα πηχτό χυλό.
2. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε όγκο και να σχηματισθούν στην επιφάνειά του φουσκάλες.
3. Χτυπάτε τα αυγά ολόκληρα (κρόκο και ασπράδι) με τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη λιωμένη, το γάλα, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το υπόλοιπο αλεύρι.
4. Ρίχνετε το χυλό, όταν έχει πια φουσκώσει, στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Ενώνετε δουλεύοντας με το χέρι σας ή με ένα μίξερ όλα τα υλικά μαζί.
5. Έπειτα αρχίζετε σταδιακά να ρίχνετε το αλεύρι και να ζυμώνετε το μείγμα, μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και τρυφερή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης καθώς και από τα χέρια σας.
6. Σκεπάζετε το ζυμάρι με βαμβακερές πετσέτες και το αφήνετε σε ζεστό μέρος με σταθερή θερμοκρασία να διπλασιαστεί σε όγκο.
7. Χωρίζετε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια και τη ζυμώνετε με το χέρι σας. Ανοίγετε κάθε κομμάτι σε χονδρό παραλληλόγραμμο φύλλο διαστάσεων 40Χ23 εκ. και πάχους 2-3 εκ.
8. Τα σκεπάζετε με βαμβακερές πετσέτες, τα τοποθετείτε σε ζεστό μέρος και τα αφήνετε να φουσκώσουν (περίπου 20 λεπτά) Ωστόσο βράζετε το μείγμα της γέμισης για 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
9. Απλώνετε σε κάθε παραλληλόγραμμο ένα στρώμα γέμισης και τυλίγετε ρολό. Κάθε ρολό το κόβετε κατά μήκος με μυτερό μαχαίρι στα τρία κομμάτια. Τα τρία αυτά κομμάτια τα πλέκετε μεταξύ τους σε κοτσίδα. Τα τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένες λαμαρίνες, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να διπλασιαστούν σε όγκο.
10. Αφού φουσκώσουν, αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο χτυπημένο αυγό, ώστε να γυαλίσουν. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 - 55 λεπτά.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και μόνο με σταφίδα και μια μαρμελάδα βερίκοκου ή μήλου και ελάχιστη κανέλα.