alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

boulgarian-christmas-cookies top

Τους προσφέρουν κυρίως σε γάμους έχουν υπέροχη γεύση μελιού και το καρύδι τους ταιριάζει όσο δεν φαντάζεστε

MEDENKI – ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

boulgarian-christmas-cookies top

Τους προσφέρουν κυρίως σε γάμους έχουν υπέροχη γεύση μελιού και το καρύδι τους ταιριάζει όσο δεν φαντάζεστε

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες ()

Για από πάνω

  • 1 ασπράδι αυγού καλά χτυπημένο
  • 24 καρύδια κομμένα στη μέση

Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλυκ. σόδα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ.γλυκ. γαρίφαλο
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με το μέλι και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών σιγά – σιγά στο αλεύρι και ζυμώνετε. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή. Αν είναι απλή απαλή την τυλίγετε με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 10 ώρα.


2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο ανάμεσα σε 2 αντικολλητικές κόλλες χαρτί πάχους 2 εκ. Κόβετε με τη βοήθεια ένος κουπατ στρογγυλά μπισκότα και τα αραδιάζετε σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.


3. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα καυτά τα αλείφετε με τη βοήθεια ενός πινέλου με το χτυπημένο ασπράδι και κολλάτε στη μέση της επιφάνειά τους μισό καρύδι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν τους θέλετε πιο αφράτους αντικαταστήστε το ελαιόλαδο με βούτυρο



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face