alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

xristopsomo top

Νόστιμη εύκολη στην παρασκευή και αγαπητή σε όλους αυτή η βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί και σε μια φόρμα με στεφάνι για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή

ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

xristopsomo top

Νόστιμη εύκολη στην παρασκευή και αγαπητή σε όλους αυτή η βασιλόπιτα μπορεί να φτιαχτεί και σε μια φόρμα με στεφάνι για να γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακή

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι ανάλατο αγελαδινό μαλακό βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 3/4 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 αυγό χτυπημένο

Για γαρνίρισμα

  • αμύγδαλα φιλέ
  • σταφίδες

Για το πασπάλισμα

  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε τα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών με τη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.


2. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.


3. Βουτυρώνετε ένα ταψί με τρύπα στη μέση και βάζετε μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ' ένα πιρούνι. Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα την ξεφορμάρετε και στολίζετε με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.


4. Αλείφετε την πίτα με αβγό και τη στολίζετε με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μην βάλετε πάρα πολύ μαστίχα διότι θα σας πικρίσει το ζυμάρι



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face