Για 12 άτομα ()
1. Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάτε τα μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους των αβγών με τη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
2. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια αβγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά.
3. Βουτυρώνετε ένα ταψί με τρύπα στη μέση και βάζετε μέσα το μείγμα. Μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια στην επιφάνεια μ' ένα πιρούνι. Μόλις κρυώσει η βασιλόπιτα την ξεφορμάρετε και στολίζετε με τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
4. Αλείφετε την πίτα με αβγό και τη στολίζετε με γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα.
Μην βάλετε πάρα πολύ μαστίχα διότι θα σας πικρίσει το ζυμάρι