alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

souvlaki-milo-large

Η πιο εύκολη και ταυτόχρονα λαχταριστή συνταγή για μήλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική για τα χειμωνιάτικα μεσημέρια της Κυριακής

 

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

souvlaki-milo-large

Η πιο εύκολη και ταυτόχρονα λαχταριστή συνταγή για μήλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Θα τη λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Ιδανική για τα χειμωνιάτικα μεσημέρια της Κυριακής

 

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Πολύ Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 μήλα κόκκινα με σκληρή σάρκα, κομμένα σε φέτες
  • 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σουπ. σταφίδα κορινθιακή
  • χυμός από ½ λεμόνι

Για τη σάλτσα

  • 3 σταγόνες χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 150 mL κρέμα γάλακτος light

Θρεπτικά συστατικά

(Χωρίς Γλουτένη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κατ' αρχήν θα χρειαστείτε 16 ξύλινα καλαμάκια, τα οποία πρέπει να βουτήξετε σε ζεστό νερό για 30΄.

 

2. Φτιάχνετε τα σουβλάκια μήλου. Βουτάτε τις φέτες του μήλου στο χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια τις περνάτε στα καλαμάκια. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζετε με την κανέλα. Τα αφήνετε στην άκρη για να φτιάξετε τη σάλτσα καραμέλας.


3.Φτιάχνετε τη σάλτσα καραμέλας. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, την κρέμα γάλακτος τις σταφίδες και 2-3 σταγόνες λεμονιού. Το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αυξάνετε ελαφρά τη θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Σιγοβράζετε για 5' και ανακατεύετε κατά διαστήματα μέχρι η σάλτσα καραμέλας να πήξει ελαφρώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε τη σάλτσα καραμέλας σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει λίγο.


4. Ψήνετε για 5' τα καλαμάκια με τα μήλα στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σερβίρετε, συνοδεύοντας με τα μπολ με τη ζεστή σάλτσα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Ιδανικό για πάρτι ή αν θέλετε ένα πολύ εύκολο γλυκό της στιγμής. Μπορείτε εκτός από μήλα να το φτιάξετε και με νεκταρίνια ή ροδάκινα, προσθέτοντας στην καραμέλα μια πρέζα σκόνη τζίντζερ.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face