alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PSITA-PORTOKALIA large

Ότι πιο έυκολο μπορείτε να σκεφτείτε για ενα γρήγορο και φρουτενιο γλυκάκι. Ειδικά τώρα το χειμώνα που τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερή τους εποχή

ΨΗΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ & ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

PSITA-PORTOKALIA large

Ότι πιο έυκολο μπορείτε να σκεφτείτε για ενα γρήγορο και φρουτενιο γλυκάκι. Ειδικά τώρα το χειμώνα που τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερή τους εποχή

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
30 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 4 πορτοκάλια μικρά και γλυκά με λεπτή φλούδα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 σπόρους καρδάμωμο σπασμένους
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τα πορτοκάλια και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό για 5-6 λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.


2. Τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και τα ξαναβράζετε για 6-7 λεπτά. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το κρύο νερό. Αφού κρυώσουν τα κόβετε με κοφτερό μαχαίρι ακριβώς στη μέση κατά πλάτος και αφαιρείτε τους σπόρους .


3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με μισό λίτρο νερό μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι. Μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνετε τα πορτοκάλια μαζί με την κανέλα, το καρδάμωμο και τα δαμάσκηνα. Βράζετε μόλις για 4-5 λεπτά και τραβάτε τα πορτοκάλια με τρυπητή κουτάλα.


4. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, τα περιχύνετε με το σιρόπι (χωρίς να αφαιρέσετε τα δαμάσκηνα και τα μπαχαρικά) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20΄. Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό ή κρύο.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Πρόκειται για νηστίσιμο γλυκό, αλλά μπορείτε σίγουρα να το απολαύσετε με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα και χτυπημένη σαντιγί.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face