Για 8 κομμάτια ()
1. Βρέχετε μια κατσαρόλα με νερό. Μέσα σε αυτή βράζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τη μισή ζάχαρη και το βούτυρο.
2. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε σαν βροχή το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις. Χτυπάτε τα αβγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτετε το μίγμα στη χλιαρή κρέμα. Ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα και ρίχνετε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
4. Σκορπίστε από πάνω 4-5 κομματάκια φρέσκο βούτυρο.
5. Ψήνετε τη γαλατόπιτα στον φούρνο για 45-50 λεπτά σε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων 35 εκατοστών. Τη σερβίρετε κρύα, πασπαλισμένη με ζάχαρη και κανέλα.
Για να μη μυρίζει αβγό η γαλατόπιτα, μπορείτε να προσθέσετε λίγο εκχύλισμα βανίλιας.