Για 6 άτομα ()
1. Βράζετε το γάλα με το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βάζετε σε ένα μικρό μπολ το νισεστέ και το ρυζάλευρο μαζί με το νερό, τα ανακατεύετε καλά και προσθέτετε 2-3 κουταλιές σούπας από το βρασμένο γάλα -αφού χλιαρύνει πρώτα. Ανακατεύετε με αυγοδάρτη και επιστρέφετε σιγά σιγά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Το αφήνετε να ψηθεί ώσπου να αρχίσει να κάνει φουσκάλες, στο πρώτο βράσιμο, και αποσύρετε από τη φωτιά.
2. Αδειάζετε κατόπιν το μουαλεμπί σε ένα ταψί, έως δύο εκατοστά βαθύ. Το αφήνετε 5-6 ώρες να κρυώσει και να "κάτσει".
3. Για το σερβίρισμα το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Το βγάζετε με σπάτουλα, και το τοποθετείτε όπως είναι σ' ένα πιάτο ή το κάνετε ρολό. Το προσφέρετε πασπαλίζοντας με μπόλικη άχνη ζάχαρη και μερικές σταγόνες ροδόνερο. Επειδή η άχνη ζάχαρη λιώνει αν μπει από πριν, τη βάζετε την τελευταία στιγμή.
Στο άγλυκο μουαλεμπί η ιδιαιτερότητά του συνίσταται στο ότι φτιάχνεται με ελάχιστη ζάχαρη. Αν το θέλετε περισσότερο γλυκό, αυξήστε την ποσότητα της ζάχαρης άχνης που θα το πασπαλίσετε. Μπορείτε να το προσφέρετε με παγωτό όπως το σερβίρουν στο Χαλέπι της Συρίας. Εκεί όμως αντί για ροδόνερο βάζουν ανθόνερο από πορτοκαλιά και φυσικά είναι θεσπέσιο.