Για 6 άτομα ()
1. Βάζετε σε μια μεσαία κατσαρόλα το ρύζι με ένα φλιτζάνι νερό και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε 3½ φλιτζάνια γάλα με τη ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί το γάλα και να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Κρατάτε στην άκρη το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι γάλα.
2. Μόλις βράσει το ρύζι και απορροφήσει το νερό, ρίχνετε στην κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να βράσει για 10΄-15΄, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα σιλικόνης. Στο μισό φλιτζάνι γάλα που κρατήσατε διαλύετε το κορνφλαουρ και τη βανίλια και το προσθέτετε στο ρυζόγαλο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Μοιράζετε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. Πασπαλίζετε με την κανέλα και σερβίρετε με 2 κ.σ. γλυκό κυδώνι.
Μπορείτε να το σερβίρετε και με κομπόστα μήλου ή γλυκό κουταλιού σταφύλι και λίγο δυόσμο