Για 10 άτομα ()
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το πετιμέζι και το κρύο νερό και ανακατεύετε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε ζωηρά με έναν αυγογδάρτη να διαλυθεί το αλεύρι και ο μείγμα να μην έχει σβόλους.
2. Ζεσταίνετε το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία και όταν πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση. Ανακατεύετε το μείγμα συνεχώς για να μην πιάσει ο πάτος της κατσαρόλας, και συνεχίζετε το βράσιμο για 15 με 20 λεπτά.
3. Όταν αρχίσει το μείγμα αρχίζει να πήζει και να σχηματίζονται στην επιφάνειά του φουσκάλες αποσύρετε από τη φωτιά το μοιράζετε σε μικρά μπολ ή μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα καρύδια, το σουσάμι και την κανέλα. Σερβίρετε την μουσταλευριά κρύα.
Αν θέλετε πιο έντονη γεύση την μουσταλευριά σας μπορείτε να την αρωματίσετε με μερικά φύλλα αρμπαρόριζας ή λίγη μαστίχα. Αν θέλετε να την φτιάξετε με μούστο η αναλογία είναι 6 φλιτζάνια μούστος 1 φλιτζάνι αλεύρι.