Για 6 άτομα ()
1. Μαρινάρετε τις φράουλες. Πλένετε καθαρίζετε και στραγγίζετε τις φράουλες σε ένα σουρωτήρι. Μόλις στεεγνώσουν καλά τις κόβετε σε φέτες. Τις βάζετε σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και το Drambuie, ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι για και τις βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
2. Φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Με ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζετε το λοβό της βανίλιας, την κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τους ρίχνετε στην κατσαρόλα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και χωρίς να ανακατεύετε, περιμένετε για 4 λεπτά να πάρει βράση το μείγμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα γάλατος σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ. Προσθέτετε το Drambuieκαι ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
3. Μουλιάζετε τα φύλλα της ζελατίνης για 4 λεπτά σε κρύο νερό. Στη συνέχεια τα στύβετε καλά με τα χέρια σας και τα προσθέτετε στο ζεστό μείγμα του γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα πολύ καλά να διαλυθούν, για περίπου 2 λεπτά.
4. Παίρνετε ένα στρογγυλό μπολ με κοφτό πάτο και το ντύνετε με μεμβράνη. Βγάζετε τις μαριναρισμένες φράουλες από το ψυγείο και αρχίζετε να ντύνετε τα τοιχώματα και τον πάτο της φόρμας.
5. Με μια βαθιά κουτάλα γεμίζετε τη φόρμα με την κρέμα. Κλείνετε με την μεμβράνη και τοποθετείτε τη φόρμα στο για 4 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα.
6. Βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο, ανοίγετε την μεμβράνη, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε.
Μπορείτε να το φτιάξετε και με φρέσκα σύκα μαριναρισμένα σε λικέρ αμαρέτο.