Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να βράσει για 2 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το περνάτε από λεπτή σήτα.
2. Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το σουρωμένο σιρόπι και τις φράουλες και πολτοποιείτε το μείγμα. Αδειάζετε τη σούπα σε ένα μπολ και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.
3. Βγάζετε τη σούπα από το ψυγείο και τη μοιράζετε σε 6 βαθιά πιάτα. Στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε μια μπάλα παγωτό βανίλια. Αραδιάζετε λίγα κομμάτια φράουλας και λίγα μύρτιλα και κάθε πιάτο, περιχύνετε το παγωτό με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρετε.
Μπορείτε να τη σερβίρετε και με παγωτό σοκολάτα ή φράουλα.