alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

mille top

Ένα μιλφέιγ με πλούσια υφή, πολύ γεμάτη γεύση και μια στάλα δροσιάς από κατακκόκινες φράουλες

ΜΙΛΦΕΙΓ ΦΡΑΟΥΛΑ

mille top

Ένα μιλφέιγ με πλούσια υφή, πολύ γεμάτη γεύση και μια στάλα δροσιάς από κατακκόκινες φράουλες

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 2 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες

Για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 5 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη σφολιάτα. Κόβετε τα φύλλα σφολιάτας στη μέση – κατά μήκος ώστε να έχετε τελικά 6 ορθογώνια φύλλα. Τα αραδιάζετε σε ένα τα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τρυπάτε την επιφάνειά τους, πολύ καλά με ένα πιρούνι. Ψήνετε τα φύλλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε τα φύλλα να σταθούν για 5 λεπτά και τα μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα και τις βανίλιες χαραγμένες κατά μήκος, τη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουρ και τα αφήνετε να βράσουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.


3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτετε με μια κουτάλα λίγο από το ζεστό γάλα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα των κρόκων μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει 3 λεπτά. Αφαιρείτε τις βανίλιες, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.


4. Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει. Βγάζετε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάτε με έναν αυγοδάρτη να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Διπλώνετε με απαλές κινήσεις την σαντιγί στην κρέμα με μία σπάτουλα σιλικόνης.


5. Φτιάχνετε το μιλφέιγ. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε ¼ της ποσότητας της κρέμας και καλύπτετε την κρέμα με φετούλες φράουλας. Από πάνω βάζετε ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας και απλώνετε ¼ της ποσότητας της κρέμας και καλύπτετε με φετούλες φράουλας. Σκεπάζετε με ένα τρίτο φύλλο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία και τα υπόλοιπα φύλλα. κόβετε σε τετράγωνα μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι πολύ σημαντικό να τρυπήσετε καλά τη σφολιάτα για να μην φουσκώσει πολύ και ανομοιόμορφα. Στήστε το γλυκό σας όταν είναι να το σερβίρετε γιατί αλλιώς θα πανιάσει η σφολιάτα σας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face