Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ρηχό ταψί 32x23 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το αλάτι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σταδιακά και συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει. Αδειάζετε τη μαρέγκα με σπάτουλα σιλικόνης στο ταψί και την απλώνετε τη σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα, έτσι ώστε να έχει πάχος 3-4 εκ. Ψήνετε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω – κάτω, για 15 λεπτά, εωσότου πάρει χρυσάφι χρώμα.
2. Πασπαλίζετε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί με ζάχαρη άχνη, μεταφέρετε πάνω του προσεκτικά τη νωπή μαρέγκα και την αφήνετε τη για 30 λεπτά να κρυώσει τελείως.
3. Μόλις κρυώσει απλώνετε στην επιφάνειά της αφήνοντας κενό περιμετρικά 1 εκατοστό, την μαρμελάδα. Πιάνετε με τα χέρια τη μια άκρη από το αντικολλητικό χαρτί με τη μαρέγκα και ρολάρετε απαλά. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ρολό στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει. Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο. Το αφήνετε το για 15 λεπτά να ξεπαγώσει, ξετυλίγετε το αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε το ρολό σε μια πιατέλα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Δεν πρέπει να παραψήσετε την μαρέγκα γιατί θα σκληρύνει και σπάσει στο τύλιγμα.