alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

124 top

Ένα γλυκό δύο σε ένα, που προσφέρει απόλαυση σε αυτούς που λατρεύουν τόσο τη σοκολάτα όσο και την ανάλαφρη γεύση της βανίλιας

ΠΑΡΦΕ ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ

124 top

Ένα γλυκό δύο σε ένα, που προσφέρει απόλαυση σε αυτούς που λατρεύουν τόσο τη σοκολάτα όσο και την ανάλαφρη γεύση της βανίλιας

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
8 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για την κρέμα βανίλια

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 2 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 6 κρόκους αυγών

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 κρόκους αυγών
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα

Για το σερβίρισμα

  • μπάλες σοκολάτας
  • λευκή σοκολάτα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την κρέμα βανίλιας. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις το μείγμα πάρει βράση αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.


2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα αυγοδάρτη τους κρόκους και τους προσθέτετε στο κρύο μείγμα της κρέμας. Τοποθετείτε την κατσαρόλα πάλι σε μέτρια θερμοκρασία και το αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.


3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλατος και την χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού. Διπλώνετε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στην κρύα κρέμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.


4. Μοιράζετε το μείγμα σε 8 φλιτζάνια για καφέ καπουτσίνο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα.


5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας. Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη για 2 λεπτά, και τους προσθέτετε στο γάλα. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να ζεσταθεί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά πριν το μείγμα πάρει βράση, το αδειάζετε σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.


6. Γεμίζετε μια κατσαρόλα κατά τα 2/3 με νερό και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μπολ ίδιας διαμέτρου και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύετε καλά να λιώσει. Προσθέτετε την σοκολάτα στο μείγμα του γάλακτος και ανακατεύετε καλά ομογενοποιηθεί και την αφήνετε να κρυώσει.


7. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλατος και την χτυπάμε μέχρι να πάρει την υφή του γιαουρτιού. Διπλώνετε την σαντιγί με απαλές κινήσεις στην κρύα κρέμα σοκολάτα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν.


8. Βγάζετε τα φλιτζάνια με την κρέμα βανίλια από το ψυγείο και μοιράζετε το μείγμα της σοκολάτας. Βάζετε πάλι τα φλιτζάνια στο ψυγείο για 2 ώρες. Γαρνίρετε με μπάλες σοκολάτας και λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αρωματίσετε την σοκολατένια κρέμα με λίγη τριμμένη κανέλα και την λευκή με σπόρους βανίλιας.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face