alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

madarinada top

Ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό γλυκό που συνδυάζει δύο ελληνικές συνταγές με μια ιταλική

ΤΡΙΧΡΩΜΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟΥ

madarinada top

Ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό γλυκό που συνδυάζει δύο ελληνικές συνταγές με μια ιταλική

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Δύσκολο
Κόστος: 18€, Αρκετά οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για την κρέμα

  • 4 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 4 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες σκόνη

Για την πανακότα βανίλια

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 2 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1/2 λοβό βανίλιας
  • 5 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.)

Για το ζελέ

  • 3 φύλλα ζελατίνη (6 γρ.)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό μανταρινάδα Χίου
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

  • 3 μανταρίνια κομμένα στα τέσσερα
  • ξύσμα μανταρινιού
  • 4 σοκολατάκια rafaello

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε την πανακότα. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν και τα αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το λοβό βανίλιας και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να έρθει σε σημείο βρασμού, κατόπιν αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτετε στο μείγμα του γάλακτος ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης να διαλυθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης, το αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το ζελέ. Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν για 4 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το χυμό μανταρινάδας και τη ζάχαρη και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί. Στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας τα φύλλα ζελατίνης. Προσθέτετε τη ζελατίνη στο ζεστό χυμό ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας διαρκώς, για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Βγάζετε την φόρμα με την πανακότα από το ψυγείο και ρίχνετε με προσοχή από πάνω το κρύο ζελέ ώστε να δημιουργήσετε 2 στρώσεις. Τοποθετείτε την φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το ζελέ.


3. Φτιάχνετε την κρέμα. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη κρόκους, τη ζάχαρη και το αλεύρι για 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία να βράσει. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα προσθέτετε σιγά - σιγά το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει πολύ καλά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.


4. Βγάζετε τον φόρμα από το ψυγείο και απλώνετε ομοιόμορφα, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης, την κρέμα. βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.


5. Για να ξεφορμάρετε το γλυκό, βυθίζετε την φόρμα για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αφαιρείτε τη φόρμα. Γαρνίρετε με τα μανταρίνια, το ξύσμα και τα σοκολατάκια.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αφήστε τις κρέμες να παγώσουν καλά πριν φτιάξετε την επόμενη στρώση. Για να μην λιώσουν και αναμειχθούν.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face