Για 4 άτομα ()
1. Φτιάχνετε την καραμέλα βουτύρου. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία. Σιγομαγειρεύετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η καραμέλα να πήξει, περίπου 10 – 12 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, αδειάζετε την καραμέλα σε ένα μπολ και την αφήνετε να κρυώσει.
2. Ρίχνετε το τριμμένο αμύγδαλο σε ένα μπολ. Περνάτε τις ρόγες του σταφυλιού σε οδοντογλυφίδες και τις βουτάτε εναλλάξ στην καραμέλα και το τριμμένο αμύγδαλο. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα, αφήνετε να σταθεροποιηθεί η καραμέλα και σερβίρετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι ξηρό καρπό θέλετε.