alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

oldfashioned cake top 01 09 2016

Φρεσκάδα, νοστιμιά από το φρούτο σε συνδυασμό με το αφράτο ζυμάρι που εκτοξεύει την γεύση στο θεό!!

OLD FASHIONED CAKE ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

oldfashioned cake top 01 09 2016

Φρεσκάδα, νοστιμιά από το φρούτο σε συνδυασμό με το αφράτο ζυμάρι που εκτοξεύει την γεύση στο θεό!!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
40 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 0€,

ΥΛΙΚΑ

Για 12 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 225 γρ. φυτικά έλαια ARISTON σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • Ξύσμα από 1 λάιμ, ακέρωτο
  • 500 γρ. δαμάσκηνα , κομμένα στη μέση (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά μεσαίου μεγέθους (200 γρ χτυπημένα)
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 3 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.


2. Βάλτε το μέλι με το ξύσμα λάιμ σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα για 2’ σε δυνατή φωτιά. Περιχύστε το σιρόπι στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του. Στρώστε όλη τη βάση του σκεύους με δαμάσκηνα κομμένα στην μέση.


3. Σε ένα μπολ με το χέρι σας ή στο μίξερ χτυπήστε τα φυτικά έλαια με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέστε τα αυγά και ομογενοποιήστε.


4. Ρίξτε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ , την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια του με τη σπάτουλα.


5. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45’. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 30’-40’.


6. Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε μια πιατέλα και ξεφορμάρετε. Συνοδεύεται αν θέλετε με παγωτό της αρεσκείας σας ή σαντιγύ.


ΧΡΗΣΙΜΟ


Δεν αφήνετε το κέικ να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε γιατί το πιο πιθανό είναι να διαλυθεί κατά το ξεφορμάρισμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face