Για 12 κομμάτια ()
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα. Καλύψτε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Βάλτε το μέλι με το ξύσμα λάιμ σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ τα για 2’ σε δυνατή φωτιά. Περιχύστε το σιρόπι στο ταψί, φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του. Στρώστε όλη τη βάση του σκεύους με δαμάσκηνα κομμένα στην μέση.
3. Σε ένα μπολ με το χέρι σας ή στο μίξερ χτυπήστε τα φυτικά έλαια με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέστε τα αυγά και ομογενοποιήστε.
4. Ρίξτε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ , την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια του με τη σπάτουλα.
5. Ψήστε το κέικ στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 45’. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψί για 30’-40’.
6. Όταν θέλετε να σερβίρετε αναποδογυρίστε προσεκτικά το κέικ σε μια πιατέλα και ξεφορμάρετε. Συνοδεύεται αν θέλετε με παγωτό της αρεσκείας σας ή σαντιγύ.
Δεν αφήνετε το κέικ να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσετε γιατί το πιο πιθανό είναι να διαλυθεί κατά το ξεφορμάρισμα.