Για 15 άτομα ()
1. Σε ένα μικρό μπολ, βάζετε τους σπόρους παπαρούνας με το γάλα και το αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ) σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανιλίνες και το μείγμα με τους σπόρους παπαρούνας.
4. Σταδιακά προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάτε με το σύρμα (εξάρτημα μίξερ) μέχρι να αναμειχθούν καλά.
5. Παίρνετε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μεγέθους 25x12 εκ., την αλείφετε με βούτυρο εσωτερικά και την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Ρίχνετε το μείγμα σας στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 50- 60΄ στους 180°C.
6. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει, σε μια σχάρα για 15'.
7. Για να φτιάξετε το γλάσο, τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε πολύ καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει λείο και το ρίχνετε πάνω στο ζεστό κέικ σας αφού το έχετε πριν τοποθετήσει σε μια πιατέλα.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Οι σπόροι παπαρούνας είναι πολύ μικροί, χρώματος μπλε και με εντελώς ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε εύκολα να τους προμηθευτείτε χύμα από τα μαγαζιά που πωλούν μπαχαρικά ή από μεγάλα σούπερ μάρκετ.