Για 10 άτομα ()
1. Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τις βανίλιες, τα καρύδια χοντροκομμένα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταγόνες κουβερτούρας, το ταχίνι και τα ανακατεύετε.
2. Ρίχνετε το νερό και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Προσθέτετε το γλυκό πορτοκάλι κομμένο σε κύβους και ανακατεύετε απαλά.
3. Αλείφετε μια φόρμα του κέικ με το ταχίνι και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50'. Γαρνίρετε το κέικ με τα στικς από το γλυκό πορτοκάλι.
Μπορείτε να μοιράσετε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35΄- 40΄. Δοκιμάστε το και με γλυκό του κουταλιού περγαμόντο ή νεράντζι.