Για 12 άτομα ()
1. Φτιάξτε τη μους σοκολάτας. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγο από το ζεστό μείγμα στο μπολ να πάρει τη σωστή θερμοκρασία το μείγμα των αυγών και στη συνέχεια αδειάζετε όλο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τον αυγοδάρτη για 7 λεπτά. Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάτε μείγμα της κατσαρόλας από λεπτή σήτα, το αδειάζετε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.
2. Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη μους φράουλας. Βάζετε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Περνάτε τον πολτό φράουλας από λεπτή σήτα για να απομακρύνετε τα σποράκια. Τοποθετείτε τον πολτό φράουλας σε ένα τηγάνι και τον ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Μην προσθέσετε κάποιο υγρό, ώστε να μπορέσουν οι φράουλες να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Μουλιάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας και τις διαλύετε στο ζεστό μείγμα φράουλας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μία δεμένη, λεία και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτετε το κρύο μείγμα φράουλας και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ενσωματώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Βάζετε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.
4. Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκεύης. Το αφήνετε να κρυώσει αρκετά – ώστε να μην λιώσουν τα μπισκότα όταν τα βουτήξετε μέσα – και το μοιράζετε στη μέση. Τη μισή ποσότητα την κρατάτε για να βουτήξετε τα μπισκότα και την υπόλοιπη την βάζετε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά.
5. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ένα βαθύ ορθογώνιο τσέρκι 22x33 εκ. – εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Βουτάτε τα μπισκότα σαβαγιάρ για πολύ λίγο στο ζελέ και κάνετε μια στρώση στον πάτο του τσερκιού. Απλώνετε στην επιφάνειά τους την κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζετε μια ακόμη στρώση από μπισκότα, αφού τα βουτήξετε στο ζελέ, και από πάνω απλώνετε την μους φράουλα. Καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά και τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει.
6. Ξεφορμάρετε την τούρτα περνώντας περιμετρικά ένα μαχαίρι στα τοιχώματα του τσερκιού και το τραβάτε με προσοχή προς τα πάνω. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την τριμμένη λευκή σοκολάτα, στολίζετε με λίγα σμέουρα και σερβίρετε.
Μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό και με λίγο κακάο ή καρύδα αν θέλετε.