Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη μαρέγκα. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι η μαρέγκα να σφίξει. Βάζετε τη μαρέγκα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ίσια μύτη. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε με το κορνέ δύο δίσκους διαμέτρου 20 εκ. Ψήνετε τους δίσκους μαρέγκας σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία σχάρα, στους 150 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια τους βγάζετε από το φούρνο, τους μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα και τους αφήνετε να κρυώσουν καλά, για περίπου 30 λεπτά.
2. Φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε για 5 λεπτά, με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί.
3. Φτιάχνετε την πάβλοβα. Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε τις φράουλες και στη συνέχεια τις κόβετε στα τέσσερα. Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε έναν δίσκο μαρέγκας και απλώνετε από πάνω με σπάτουλα σιλικόνης τη μισή ποσότητα της σαντιγί. Τοποθετείτε απαλά από πάνω τον δεύτερο δίσκο μαρέγκας και απλώνετε την υπόλοιπη σαντιγί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Αραδιάζετε στην επιφάνεια της πάβλοβας τις φράουλες και πασπαλίζετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.
Μην συναρμολογήσετε την πάβλοβα παρά μόνο όταν είναι να την σερβίρετε γιατί θα μαλακώσει η μαρέγκα και θα «πέσει» η σαντιγί.