alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

cherry-pavlova top

Πολύ διαφορετική από την κλασική και στυλάτη λευκή πάβλοβα με μαρέγκα με εκρηκτική γεύση σοκολάτας

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΒΛΟΒΑ ME ΚΕΡΑΣΙA

cherry-pavlova top

Πολύ διαφορετική από την κλασική και στυλάτη λευκή πάβλοβα με μαρέγκα με εκρηκτική γεύση σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ. 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 15€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα κεράσι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα ολόκληρα κεράσια με το κοτσάνι τους

Για τη μαρέγκα

  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
  • 2 κουτ. σουπ. ξίδι λευκό
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 2 κουτ. σουπ. κακάο
  • 3 κουτ. σουπ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. φουντούκια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε με το σύρμα, σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα σας να γίνει σφιχτή και αφράτη. Προσθέτετε το κορν φλαουρ, το ξίδι, τη σκόνη κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε πάνω στο χαρτί με τη βοήθεια ενός πιάτου έναν κύκλο με δάμετρο 22 εκ. Απλώνετε την μαρέγκα ομοιόμορφα για να καλύψετε τον κύκλο δίνοντάς της το σχήμα λόφου. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνοαφήνετε τη μαρέγκα να σταθεί για 5 λεπτά και μετά την μεταφέρετε με προσοχή σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε την ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει αφράτη σαντιγί.


3. Μεταφέρετε με προσοχή τη μαρέγκα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σπάτε την επιφάνειά της ώστε να δημιουργηθεί χώρος για την κρέμα. Γεμίζετε με ένα κουτάλι τη μαρέγκα με την κρέμα και στη συνέχεια απλώνετε την μαρμελάδα. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε απαλά ώστε να ενωθούν η μαρμελάδα με την κρέμα και να σχηματιστούν «νερά». Γαρνίρετε με τα φρέσκα κεράσια, πασπαλίζετε με τα φουντούκια και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η μαρέγκα είναι απαραίτητο να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για να διατηρήσει το χρώμα της και να μην σκουρύνει πολύ. Μοντάρετε την πάβλοβα όταν είναι να τη σερβίρετε για να παραμείνει τραγανή η μαρέγκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face