alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

02 top

Πάντα θυμάμαι τη μανούλα μου να φτιάχνει αρχές καλοκαιριού αυτό το υπέροχο και αφράτο ρολό με παντεσπάνι και βερίκοκα που λιώνει στο στόμα

ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

02 top

Πάντα θυμάμαι τη μανούλα μου να φτιάχνει αρχές καλοκαιριού αυτό το υπέροχο και αφράτο ρολό με παντεσπάνι και βερίκοκα που λιώνει στο στόμα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη γέμιση

  • 1 1/2 φλιτζάνι φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη
  • 12 βερίκοκα χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο

Για το πανεσπάνι

  • 3 αυγά
  • 2/3 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • 3 κουτ. σουπ. άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε το παντεσπάνι. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Προσθέτετε, σιγά – σιγά το αλεύρι, που έχετε προηγουμένως κοσκινίσει και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.


2. Στρώνετε ένα ταψί 22x33 εκ. με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζετε στο ταψί το μείγμα για το παντεσπάνι και το απλώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει για 5 λεπτά.


3. Στρώνετε τον πάγκο εργασίας σας με αντιλλητικό χαρτί και το πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη. Ενώ παντεσπάνι είναι ακόμα ζεστό, το αναποδογυρίζετε στον πάγκο και αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο οποίο το ψήσατε. Ξεκινώντας από την πλευρά με την μεγαλύτερη επιφάνεια, ανασηκώνοντας το αντικολλητικό χαρτί τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό και το αφήνετε τυλιγμένο να κρυώσει τελείως.


4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη σαντιγί. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη άχνη ζάχαρη τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ, και το μεταφέρετε στο ψυγείο.


5. Φτιάχνετε το ρολό. Ξεδιπλώνετε απαλά το παντεσπάνι και απλώνετε στην επιφάνειά του με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη σαντιγί, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες περίπου ½ εκατοστό. Στη συνέχεια αραδιάζετε τα βερίκοκα με τη σειρά και τυλίγετε απλά το παντεσπάνι πάλι σε ρολό. Το μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος με την ένωση προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε στη γέμιση μπορείτε να βάλετε κομπόστα βερίκοκο ή γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα με κομμάτια φρούτου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face