Για 12 άτομα ()
1. Βουτυρώνετε 4 στρογγυλές φόρμες 20εκ. μιας χρήσης και τις πασπαλίζετε με αλεύρι. Τινάζετε τις φόρμες να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού και τις αφήνετε στην άκρη. Ανακατεύετε σε ένα μπολ, τα δύο είδη αλευριού, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε το νερό, το γάλα και το ξινόγαλο.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού και με το μίξερ χειρός τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή μαρέγκα.
3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μέτριο, προσθέτετε την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
4. Προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου, εναλλάξ σε τρεις δόσεις, το μείγμα του αλευριού και του γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου 7 λεπτά. Καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου, προσθέτετε τον τρούφα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα.
5. Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και διπλώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης την μαρέγκα στο μείγμα. Μοιράζετε το μείγμα στα τρία ταψιά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε τα κέικ από το φούρνο, τα αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά, τα ξεφορμάρετε και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.
6. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Σε ένα μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με ένα αυγοδάρτη. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και βράζετε το μείγμα μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.
7. Μεταφέρετε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κρυώσει, περίπου 10 – 15 λεπτά. Προσθέτετε σταδιακά το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
8. Σε μια πιατέλα τοποθετείτε τον πρώτο δίσκο κέικ και απλώνετε στην επιφάνειά του το ¼ της ποσότητας της κρέμας. Καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο κέικ και ¼ κρέμας. Σκεπάζετε με τον τρίτο δίσκο κέικ και απλώνετε στην επιφάνεια του ¼ της ποσότητας της κρέμας. Τέλος καλύπτετε με τον τελευταίο δίσκο κέικ και απλώνετε στην επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με τη βοήθεια μιας σπάτουλας με την υπόλοιπη κρέμα.
9. Πασπαλίζετε το κέικ με την πολύχρωμη τρούφα κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το γαρνίρισμα και πολύχρωμα καραμελάκια σοκολάτας.