Για 12 άτομα ()
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ½ φλιτζάνι βούτυρο, την μισή ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Δουλεύετε με το μίξερ χειρός μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένας ωραίος κρεμώδης χυλός.
2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, με την μισή κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζετε να ρίχνετε το μείγμα από το αλεύρι στον χυλό σιγά σιγά, εναλλάξ με το γάλα, δουλεύοντας συνεχώς με το μίξερ το μείγμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις με το υπόλοιπο μείγμα ώστε να μην μας ξεφουσκώσει. Αδειάζετε το κέικ σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. την οποία έχετε ελαφρά βουτυρώσει.
4. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κόρν φλέικς με την υπόλοιπη ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλα και 1 ½ κ.σ. βούτυρο. Πασπαλίζετε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια του κέικ. Τα κόρν φλέικς θα μισοβυθιστούν στον χυλό αλλά θα μείνουν στην κορυφή. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
5. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε.
Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb
Αν δεν σας αρέσει η κανέλα αντικαταστήστε την με μια κουταλιά κακάο ή λίγη βανίλια σε σκόνη.