alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

tragano top

Μυρωδάτο και ανάλαφρο κέικ με τραγανή επικάλυψη από κορν φλέικς ρυζιού

ΤΡΑΓΑΝΟ ΚΕΙΚ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

tragano top

Μυρωδάτο και ανάλαφρο κέικ με τραγανή επικάλυψη από κορν φλέικς ρυζιού

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 12€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 φλιτζάνι & 1 ½ κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 φλιτζάνια ολικής που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 3/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουτ. σουπ. κορν φλέικς ρυζιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το ½ φλιτζάνι βούτυρο, την μισή ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών. Δουλεύετε με το μίξερ χειρός μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να γίνουν ένας ωραίος κρεμώδης χυλός.


2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, με την μισή κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Αρχίζετε να ρίχνετε το μείγμα από το αλεύρι στον χυλό σιγά σιγά, εναλλάξ με το γάλα, δουλεύοντας συνεχώς με το μίξερ το μείγμα μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.


3. Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνετε με απαλές κυκλικές κινήσεις με το υπόλοιπο μείγμα ώστε να μην μας ξεφουσκώσει. Αδειάζετε το κέικ σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. την οποία έχετε ελαφρά βουτυρώσει.


4. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα κόρν φλέικς με την υπόλοιπη ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλα και 1 ½ κ.σ. βούτυρο. Πασπαλίζετε με το μείγμα αυτό την επιφάνεια του κέικ. Τα κόρν φλέικς θα μισοβυθιστούν στον χυλό αλλά θα μείνουν στην κορυφή. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.


5. Αποσύρετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το σερβίρετε.

 

Aπό το βιβλίο "Μαγείρισσα Πρώτων Βοηθειών"
Φωτογραφία: Τίνα Webb

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν δεν σας αρέσει η κανέλα αντικαταστήστε την με μια κουταλιά κακάο ή λίγη βανίλια σε σκόνη.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face