Για 12 άτομα ()
1. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, τότε προσθέτετε το κονιάκ.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
3. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.
4. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 30εκ., και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ και βράζετε για πέντε λεπτά.
6. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά, την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά ώστε να σιροπιαστεί καλά παντού.
7. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί και να ποτίσει το σιρόπι, για 20 λεπτά, και σερβίρετε.
Μπορείτε να σερβίρετε την καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια ή με χτυπημένη γιαουρτοσαντιγί.