Για 2 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Διαλέγετε τις γερές και καθαρές ρόγες. Αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους , τα πλένετε πολύ καλά και στη συνέχεια τα απλώνετε πάνω σε μία βαμβακερή πετσέτα να στραγγίσουν.
2. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα , ώστε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
3. Όταν το σιρόπι έχει αρχίσει να δένει, ρίχνετε τα σταφύλια, δυναμώνετε την φωτιά και ξαφρίζετε. Προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα και αφήνετε το γλυκό να βράσει για 5-6 λεπτά.
4. «Ξεκουράζετε» το γλυκό για 24 ώρες και το ξαναβράζετε για 5΄προσθέτοντας τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
5. Αδειάζετε αμέσως σε καθαρά και στεγνά γυάλινα βάζα.
6. Φυλάσσετε σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Μπορείτε να παραλείψετε την αρμπαρόριζα και να αρωματίσετε με λοβό από φρέσκια βανίλια