Το πιο συνηθισμένο ίσως αλλά ταυτόχρονα ντελικάτο ξυστό ή «κοφτό» όπως λέγετε γλυκό του κουταλιού παραμένει ακόμα αξεπέραστο και μοναδικό
ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ
Το πιο συνηθισμένο ίσως αλλά ταυτόχρονα ντελικάτο ξυστό ή «κοφτό» όπως λέγετε γλυκό του κουταλιού παραμένει ακόμα αξεπέραστο και μοναδικό
Χρόνος προετοιμασίας:
35 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:
55 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θρεπτικά συστατικά
( χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη, Χωρίς Λακτόζη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε τα κυδώνια από τη φλούδα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
2. Σε μια ψηλή κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη. Βράζετε το μείγμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε τα κυδώνια. Βράζετε μέχρι να «δέσει» το σιρόπι προσθέτοντας στο τέλος την αρμαρόριζα και το χυμό λεμονιού.
3. Αφήνετε το γλυκό να σταθεί για 1 μέρα, προσθέτετε τα αμύγδαλα και την επόμενη το βράζετε ξανά για 10 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε το γλυκό ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα, και αποθηκεύετε σε δροσερό μέρος.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να τρίψετε το γλυκό και σε ψιλό τρίφτη για να γίνει πιο λεπτό.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΧΟΛΙΑ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.