Για 2 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Πλένετε καλά τα πορτοκάλια. Κόβετε μια φέτα από τις δύο επάνω και κάτω άκρες του, κάνετε οκτώ κάθετες χαρακιές και το ξεφλουδίζετε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε 8 φλούδες πορτοκαλιού από κάθε πορτοκάλι. Καθαρίστε καλά τυχόν λευκά υπολείμματα πάνω στη φλούδα.
2. Κόβετε τις φλούδες με λεπτά μπαστουνάκια. Ρίχνετε τις κομμένες φλούδες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζετε με κρύο νερό. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, φέρνετε σε βρασμό και αφήνετε τις φλούδες να βράσουν για 5 λεπτά.
3. Σουρώνετε τις φλούδες και τις ξεπλένετε κάτω από άφθονο κρύο νερό. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία ακόμα 2 φορές, βράζοντας για 3 λεπτά αυτή τη φορά.
4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και βράζετε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράσει αφήνετε το σιρόπι να βράσει 5 λεπτά. Προσθέτετε τις φλούδες πορτοκαλιού και βράζετε για 10 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να πυκνώνει. Δοκιμάζετε την πυκνότητα του σιροπιού με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, αν το σιρόπι μένει στο κουτάλι τότε έχει την κατάλληλη πυκνότητα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού ανακατεύετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5. Μοιράζετε καυτό το μείγμα σε 2 αποστειρωμένα βάζα του ½ κιλού, τα κλείνετε καλά, με προσοχή μην καείτε, τα γυρνάτε ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε το γλυκό σας προσθέτοντας ασπρισμένα αμύγδαλα