alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

kopenhagen top1

Διάσημο ελληνικό, λατρεμένο σιροπιαστό γλυκό παρά το ξενόφερτο όνομά του με την γλύκα του αμυγδάλου που μεσουράνησε την δεκαετία του ‘80

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

kopenhagen top1

Διάσημο ελληνικό, λατρεμένο σιροπιαστό γλυκό παρά το ξενόφερτο όνομά του με την γλύκα του αμυγδάλου που μεσουράνησε την δεκαετία του ‘80

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 18€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 16 φύλλα κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη με τη φλούδα
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 6 αυγών
  • 6 ασπράδια
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 2 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • 3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού
  • 2 – 3 φλούδες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και χτυπάτε να ενσωματωθούν τα υλικά.


2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.


3. Βουτυρώνετε ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε 8 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους. Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας, το απλώνετε ομοιόμορφα και σκεπάζετε με άλλα 8 φύλλα επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους.


4. Χαράσσετε το γλυκό σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και το αφήνετε κρυώσει εντελώς.


6. Αμέσως μόλις βγάλετε την Κοπεγχάγη από το φούρνο, όπως είναι ζεστή την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και την αφήνετε να κρυώσει.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Είναι σημαντικό να χτυπήσετε ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους για να γίνει αφράτη η κρέμα.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face