Για 4 άτομα ()
1. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με το ένα φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτετε τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και χτυπάτε να ενσωματωθούν τα υλικά.
2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
3. Βουτυρώνετε ένα ταψί Νο 30 και στρώνετε 8 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους. Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας, το απλώνετε ομοιόμορφα και σκεπάζετε με άλλα 8 φύλλα επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους.
4. Χαράσσετε το γλυκό σε κομμάτια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
5. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και το αφήνετε κρυώσει εντελώς.
6. Αμέσως μόλις βγάλετε την Κοπεγχάγη από το φούρνο, όπως είναι ζεστή την περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και την αφήνετε να κρυώσει.
Είναι σημαντικό να χτυπήσετε ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους για να γίνει αφράτη η κρέμα.