Για 3 Δωδεκάδες ()
1. Φτιάχνετε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα στερεά υλικά μαζί και ανακατεύετε. Προσθέτετε το νερό, το καλαμποκέλαιο και το ανθόνερο και χτυπάτε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε έναν ομοιογενή λεπτόρρευστο χυλό. Σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
2. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού ζεσταθεί καλά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο. Ρίχνετε 2 κ.σ. από το μείγμα της ζύμης στο τηγάνι. Καθώς αρχίζουν τα atayef να ψήνονται πρέπει να δημιουργούνται φυσαλίδες στις άκρες, και να εξαπλώνονται κατά τη διάρκεια του ψησίματος σε όλη την επιφάνειά τους.
3. Αν αυτό δεν συμβεί σημαίνει ότι το μείγμα σας ένα πολύ παχύ και πρέπει να προσθέσετε ¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό δοκιμάστε και αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα.
4. Ψήνετε τα atayef μόνο από την μια πλευρά. Είναι έτοιμα όταν η επάνω απιφάνειά τους, αυτή που δεν ακουμπά στο τηγάνι, σταθεροποιηθεί και δεν είναι πλέον γυαλιστερή, περίπου σε 2 – 3 λεπτά. Πρέπει να τα ψήσετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για να μην παραψηθούν και να μπορείτε μετά να τα κλείσετε.
5. Αποσύρετε τα atayef από την φωτιά, τα τοποθετείτε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και τα σκεπάζετε με αυτήν ώστε να καλυφθούν. Αυτό θα σας βοηθήσει μετά να τα κλείσετε και να μην ανοίξουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
6. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και τα βράζετε για 10 λεπτά. αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
7. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το ανθόνερο μέχρι να γίνει κρεμώδες.
8. Γεμίζετε τα atayef. Παίρνετε ένα – ένα τα atayef, τα διπλώνετε σε μισοφέγγαρο και τα κλείνετε μέχρι τη μέση πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα χωνάκι. Γεμίζετε τα χωνάκια με την γέμιση και τα πασπαλίζετε με το φιστίκι. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με το σιρόπι.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με ξηρούς καρπούς ή πραλίνα φουντουκιού ή μια λευκή κρέμα γαλακτομπούρεκου.