Για 12 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τη βάση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, τότε προσθέτετε το κονιάκ.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα, την τρούφα σοκολάτας και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.
3. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 30εκ., και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ και βράζετε για πέντε λεπτά.
5. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά, και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά ώστε να σιροπιαστεί καλά παντού.
6. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ γάλα, την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και τη σκόνη σαντιγί και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
7. Μόλις η καρυδόπιτα πιει όλο το σιρόπι, την αναπαδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε από πάνω την κρέμα. Πασπαλίζετε με την κανέλα και την τρούφα σοκολάτας και διατηρείτε στο ψυγείο.
Αν θέλετε μπορείτε αντί για τρούφα σοκολάτας να γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια