alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

biscotti top

Εντυπωσιακά και πολύ τραγανά μπισκότα με μια υπέροχη διχρωμία που σε κάνει να καταναλώσεις με τη μια ένα ολόκληρο κουτί

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

biscotti top

Εντυπωσιακά και πολύ τραγανά μπισκότα με μια υπέροχη διχρωμία που σε κάνει να καταναλώσεις με τη μια ένα ολόκληρο κουτί

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες ()

Για τη συνταγή

  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.γλυκ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 2 κουτ. σουπ. παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια, και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.


2. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το αλεύρι. Δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι.


3. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και τοποθετείτε την μισή σε ένα άλλο μπολ και προσθέτετε το κακάο και το νερό και ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά.


4. Πλάθετε τα κομμάτια της ζύμης σε μπαστούνια, τα τυλίγετε με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν.


5. Βγάζετε τη ζύμη βανίλιας από το ψυγείο και την τοποθετείτε σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζετε με ένα ακόμα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο πάχους 1 εκ.


6. Βγάζετε την σοκολατένια ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε στη μέση του φύλλο. Τυλίγετε το φύλλο γύρω από τη ζύμη και κλείνετε καλά στο κάτω μέρος. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την ένωση της ζύμης προς τα κάτω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τη ζύμη σε φέτες πάχους 2 εκ. χωρίς όμως να τις χωρίσετε.


7. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για 10 λεπτά.


8. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 80 βαθμούς. Χωρίζετε με προσοχή τα μπισκότα και τα αραδιάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τα τοποθετείτε πάλι στο φούρνο και τα ψήνετε στους 80 βαθμούς για 30 – 40 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο και τα μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε στο σοκολατένιο μείγμα των μπισκότων κομματάκια λευκής ή μαύρης σοκολάτας ή ψιλοκομμένα φουντούκια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face