Για 6 κομμάτια ()
1. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπολ και λιώστε τη για 30’’ στο φούρνο μικροκυμάτων.
2. Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα. Όταν ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά, τότε ενσωματώστε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Το τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αυξάνετε ελαφρά τη θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
4. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι η σάλτσα καραμέλας να πήξει ελαφρώς.
5. Το αποσύρετε από τη φωτιά, τα βάζετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.
6. Με ένα κορνέ με μύτη 3 εκ. διακοσμήστε επάνω από κάθε μαρέγκα με την πραλίνα, δημιουργώντας μεγάλες ροζέτες στο κέντρο. Αν θέλουμε βάζουμε για 10-15 λεπτά τις μαρέγκες στο ψυγείο μαζί με την πραλίνα σφίξει.
7. Περιχύνομαι με την καραμέλα και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο καβουρντισμένο φουντούκι ή καρύδι