alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

maregkes me almiri karamela top 28 01 2016

Ένα από τα πιο νόστιμα, τολμώ να πω, συγκλονιστικά γλυκά που έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό!! Με υφές παιχνιδιάρικες στο στόμα που σκάνε στον ουρανίσκο γεμάτες αντιθέσεις. Η καραμέλα, το αλάτι και η γλύκα της πραλίνας σε ένα κρεσέντο γεύσης!

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

maregkes me almiri karamela top 28 01 2016

Ένα από τα πιο νόστιμα, τολμώ να πω, συγκλονιστικά γλυκά που έχω φτιάξει τον τελευταίο καιρό!! Με υφές παιχνιδιάρικες στο στόμα που σκάνε στον ουρανίσκο γεμάτες αντιθέσεις. Η καραμέλα, το αλάτι και η γλύκα της πραλίνας σε ένα κρεσέντο γεύσης!

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 15€,

ΥΛΙΚΑ

Για 6 κομμάτια ()

Για τη συνταγή

  • 6 μαρέγκες φωλιές ή δυο δίσκους μαρέγκας έτοιμες

Για την καραμέλα

  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι χοντρό θαλασσινό

Για την κρέμα πραλίνας

  • 250 γρ. πραλίνα
  • 200 γρ. κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα πραλίνας


1. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπολ και λιώστε τη για 30’’ στο φούρνο μικροκυμάτων.


2. Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα με την πραλίνα. Όταν ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά, τότε ενσωματώστε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

 

Για τη σάλτσα καραμέλας


3. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Το τοποθετείτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αυξάνετε ελαφρά τη θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.


4. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι η σάλτσα καραμέλας να πήξει ελαφρώς.


5. Το αποσύρετε από τη φωτιά, τα βάζετε σε μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.



Για το γλυκό


6. Με ένα κορνέ με μύτη 3 εκ. διακοσμήστε επάνω από κάθε μαρέγκα με την πραλίνα, δημιουργώντας μεγάλες ροζέτες στο κέντρο. Αν θέλουμε βάζουμε για 10-15 λεπτά τις μαρέγκες στο ψυγείο μαζί με την πραλίνα σφίξει.
7. Περιχύνομαι με την καραμέλα και σερβίρουμε.

 

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με λίγο καβουρντισμένο φουντούκι ή καρύδι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face