alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

PETALAKIA-THESS large

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσα μπορώ να φάω! Τα δοκίμασα πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο ζαχαροπλαστείο του Σκαντζέλη. Από τότε έψαχνα τη συνταγή, τη βρήκα και σας τη δίνω

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΕΤΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

PETALAKIA-THESS large

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσα μπορώ να φάω! Τα δοκίμασα πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στο ζαχαροπλαστείο του Σκαντζέλη. Από τότε έψαχνα τη συνταγή, τη βρήκα και σας τη δίνω

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
1 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 15 κομμάτια ()

Για τη ζύμη

  • 2 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο, αγελαδινό
  • 1/2 φλιτζάνι & 2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη

  • 1 1/2 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα (65% περιεκτικότητα σε κακάο) λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, αφού πρώτα το έχετε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε με το εξάρτημα σύρμα μαζί με τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.


2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αρχίζετε να το προσθέτετε σιγά σιγά στο μίξερ ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια ταχύτητα.


3. Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας την πλάθετε σε "κορδόνια", πάχους 3 εκ.και τα κόβετε στη συνέχεια σε κομμάτια μήκους 8 εκ. Γυρίζετε κάθε κομμάτι έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα πέταλο.


4. Βάζετε τα μπισκότα σε δυο βουτυρωμένα ταψιά (43x33εκ.) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.

 

5. Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα μισογεμάτη με νερό, στερεώνετε ένα μεταλλικό μπολ με τη σοκολάτα). Την ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με μια σπάτουλα σιλικόνης και όταν λιώσει, αφήνετε πρώτα να χλιαρύνει και κατόπιν βουτάτε στιγμιαία τις άκρες από τα κρύα μπισκότα. Τα αφήνετε να στεγνώσουν επάνω στη σχάρα και στη συνέχεια τα μεταφέρετε στο σκεύος στο οποίο θα τα σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ 

Για να είναι σταθερή η επικάλυψη, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάρα πολύ πριν τα βουτήξετε στη σοκολάτα.

Επίσης, για να είναι λαμπερή η σοκολάτα σας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο όταν τη λιώνετε στο μπεν μαρί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face