Για 15 κομμάτια ()
1. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, αφού πρώτα το έχετε αφήσει να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε με το εξάρτημα σύρμα μαζί με τη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια, μέχρι να πάρετε ένα αφράτο μείγμα.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και αρχίζετε να το προσθέτετε σιγά σιγά στο μίξερ ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια ταχύτητα.
3. Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας την πλάθετε σε "κορδόνια", πάχους 3 εκ.και τα κόβετε στη συνέχεια σε κομμάτια μήκους 8 εκ. Γυρίζετε κάθε κομμάτι έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα πέταλο.
4. Βάζετε τα μπισκότα σε δυο βουτυρωμένα ταψιά (43x33εκ.) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα.
5. Κόβετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα μισογεμάτη με νερό, στερεώνετε ένα μεταλλικό μπολ με τη σοκολάτα). Την ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με μια σπάτουλα σιλικόνης και όταν λιώσει, αφήνετε πρώτα να χλιαρύνει και κατόπιν βουτάτε στιγμιαία τις άκρες από τα κρύα μπισκότα. Τα αφήνετε να στεγνώσουν επάνω στη σχάρα και στη συνέχεια τα μεταφέρετε στο σκεύος στο οποίο θα τα σερβίρετε.
Για να είναι σταθερή η επικάλυψη, δεν πρέπει να αφήσουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάρα πολύ πριν τα βουτήξετε στη σοκολάτα.
Επίσης, για να είναι λαμπερή η σοκολάτα σας, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο όταν τη λιώνετε στο μπεν μαρί.