Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη και τα φύλλα δυόσμου και τα βράζετε για 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τα φύλλα δυόσμου και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το χυμό λάιμ, το ρούμι, το σιρόπι και ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ρηχό και πλατύ μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες να παγώσει. Κάθε μία ώρα βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και με ένα πιρούνι ξύνετε την γρανίτα να γίνει μικρά κρυσταλλάκια.
3. Σερβίρετε σε χαμηλά ποτήρια για κοκτέιλ γαρνίροντας με λίγα φύλλα δυόσμου και φέτες λάιμ.
Μπορείτε να παραλείψετε το ρούμι και να φτιάζετε μια γρανίτα virgin mojito.