Για 8 άτομα ()
1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξύσμα λάιμ και βράζετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τελείως.
2. Ρίχνετε το μείγμα του λεμονιού σε ένα μπολ και προσθέτετε το ασπράδι του αυγού. Ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη και στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
3. Ρίχνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρετε το σορμπέ μέσα στις λεμονόκουπες.
Για πιο λάιτ απόλαυση μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με 3/4 φλιτζάνι στέβια.