alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

lemon-sorbet top

Δροσερός και  Light πειρασμός για το καλοκαίρι

ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ

lemon-sorbet top

Δροσερός και  Light πειρασμός για το καλοκαίρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 5€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουτ. σουπ. μέλι
  • 1 1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξύσμα λάιμ και βράζετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει τελείως.


2. Ρίχνετε το μείγμα του λεμονιού σε ένα μπολ και προσθέτετε το ασπράδι του αυγού. Ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη και στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.


3. Ρίχνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρετε το σορμπέ μέσα στις λεμονόκουπες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Για πιο λάιτ απόλαυση μπορείτε να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη με 3/4 φλιτζάνι στέβια.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face