Για 4 άτομα ()
1. Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά. (Αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι κρυώσει εντελώς.
3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζετε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.
4. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.
Μπορείτε παρασκευάσετε το σορμπέ και με απλό πεπόνι.