alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

peponi-sorbet top

Διαλέξτε ένα υπέροχο πεπόνι Γουαδελούπης με υπέροχο χρώμα και άρωμα και απολαύστε ένα επιδόρπιο τόσο ταιριαστό με το καλοκαίρι όσο δεν φαντάζεστε

ΣΟΡΜΠΕ ΠΕΠΟΝΙ

peponi-sorbet top

Διαλέξτε ένα υπέροχο πεπόνι Γουαδελούπης με υπέροχο χρώμα και άρωμα και απολαύστε ένα επιδόρπιο τόσο ταιριαστό με το καλοκαίρι όσο δεν φαντάζεστε

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1/2 κιλό πεπόνι γουαδελούπης
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουτ. σουπ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνετε στον κάδο του μπλέντερ το πεπόνι και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε τα μέχρι να πολτοποιηθούν. Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και τον βάζετε στο ψυγείο.


2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το νερό σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτετε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και βράζετε μόνο για 2 λεπτά. (Αν βράσετε το σιρόπι περισσότερο θα κρυσταλλώσει). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι κρυώσει εντελώς.


3. Σε ένα μπολ ρίχνετε το πουρέ πεπόνι και το σιρόπι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Βάζετε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.


4. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος παγωτού ή ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ, το καλύπτετε με μια μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη, τουλάχιστον 2 ώρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε παρασκευάσετε το σορμπέ και με απλό πεπόνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face