Για 2 άτομα ()
1. Τοποθετείτε τις ντομάτες και το αγγούρι σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν, για μια ώρα περίπου.
2. Στο μπλέντερ, βάζετε τα παγωμένα λαχανικά, τον χυμό ντομάτας, τον χυμό λεμονιού, τη σάλτσα τσίλι, το μπαλσαμικό και το αλάτι. Χτυπάτε μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν, αν τα υλικά «καθίσουν» κάτω ανακατεύετε με ένα κουτάλι και τα ξαναχτυπάτε.
3. Προσθέτετε τη βότκα ή το τζίν στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα σε δύο ποτήρια. Γαρνίρετε με τις ελιές ή τον δυόσμο και σερβίρετε αμέσως.
Κάντε όσο δυνατό θέλετε το κοκτέιλ σας προσθέτοντας περισσότερο ή λιγότερο αλκοόλ. Δοκιμάστε το και με δυο κομματάκια σέλινο πολτοποιημένα.