Για 4 Βάζα του 1/2 κιλού ()
1. Αφαιρείτε τη φλούδα από τα λεμόνια, με προσοχή να μην κόψετε καθόλου από τη λευκή ψίχα των λεμονιών, και τις ψιλοκόβετε. Ρίχνετε τις φλούδες λεμονιού σε ένα μεγάλο βάζο που κλείνει καλά και τις περιχύνετε με τη βότκα. Κλείνετε το βάζο και το αφήνετε στην άκρη για μια εβδομάδα, ανακινώντας το βάζο κάθε μέρα.
2. Μετά από μια εβδομάδα ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο μπολ τη ζάχαρη και το βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτετε τη βότκα και φλούδες ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο βάζο (3 λίτρων) και το αφήνετε για μία ακόμη εβδομάδα, ανακινώντας το βάζο τακτικά.
3. Αφού περάσει και η δεύτερη εβδομάδα, ανοίγετε το βάζο, σουρώνετε καλά το ποτό και το μεταφέρετε σε μικρά διακοσμητικά μπουκάλια, προσθέτοντας μερικές λωρίδες φρέσκο ξύσμα λεμονιού σε κάθε μπουκάλι.
Αν θέλετε για πιο γρήγορα μπορείτε να ξύσετε με τον τρίφτη τα λεμόνια, με προσοχή πάντα για να μην ξύσετε και τη λευκή ψίχα των λεμονιών. Σε αυτήν την περίπτωση όμως πρέπει να φιλτράρετε καλά το λιμοντσέλο.