alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

REYSTO-CAKE large

Ζηλεύετε τα ζεστά σουφλέ που σας προσφέρουν στα εστιατόρια; Δοκιμάστε αυτό το κέικ που η σοκολάτα τρέχει απ' την καρδιά του. Εξαιρετικά γρήγορο και στην προετοιμασία του και στο ψήσιμό του ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, αλλά κυρίως εκείνους που λατρεύουν τη σοκολάτα

ΡΕΥΣΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

REYSTO-CAKE large

Ζηλεύετε τα ζεστά σουφλέ που σας προσφέρουν στα εστιατόρια; Δοκιμάστε αυτό το κέικ που η σοκολάτα τρέχει απ' την καρδιά του. Εξαιρετικά γρήγορο και στην προετοιμασία του και στο ψήσιμό του ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους, αλλά κυρίως εκείνους που λατρεύουν τη σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 8€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 10 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 1/2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη 10 ατομικές φόρμες για μάφιν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς στις αντιστάσεις.

 

2. Σε μεταλλικό μπολ που έχετε στερεώσει πάνω σε κατσαρόλα με βραστό νερό (μπεν μαρί) λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο, ανακατεύοντας περιοδικά με σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

 

3. Αφού η σοκολάτα έχει λιώσει, αποσύρετε από τη φωτιά και την ανακατεύετε καλά. Περιμένετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία για να είναι χλιαρή. Ενσωματώνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών.

 

4. Προσθέτετε το αλεύρι στο μείγμα σας ανακατεύοντας απαλά. Με ένα κουτάλι μοιράζετε το μείγμα στα 10 φορμάκια ή το αδειάζετε σε μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200 βαθμούς και ψήνετε για 8-9΄, μέχρι να κάνει το γλυκό εξωτερική κρούστα.

 

5. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε αμέσως. Το κέικ τρώγεται με το κουτάλι και όταν κοπεί, είναι ρευστό εσωτερικά. Γι' αυτό συνοδεύεται ιδανικά με παγωτό βανίλια ή καραμέλα ή φυστίκι ή ακόμα και με λίγη χτυπημένη σαντιγύ. 

ΧΡΗΣΙΜΟ

Έχει μεγάλη σημασία τόσο το σκεύος όσο και ο φούρνος για το τελικό αποτέλεσμα γι' αυτό καλό είναι να φτιάξετε μια μικρή δοκιμαστική ποσότητα την πρώτη φορά.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face