Για 8 άτομα ()
1. Φτιάχνετε τα cupcakes. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε στη συνέχεια το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τέλος το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετείτε τις ειδικές χάρτινες θήκες για cupcakes σε ένα ταψάκι για cupcakes 8 υποδοχές. Μοιράζετε το μείγμα στις υποδοχές της φόρμας και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 15 με 8 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν τα ξεφορμάρετε χωρίς να αφαιρέσετε τις χάρτινες θήκες και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, περίπου 40 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, το οποίο εφαρμόζετε σε μια κατσαρόλα ίδιου μεγέθους, την οποία έχετε γεμίσει κατά τα 2/3 με νερό. Την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν σφίξει η κρέμα, την τοποθετείτε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και την βάζετε για λίγο στο ψυγείο.
3. Τοποθετείτε τα cupcakes σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και με το κορνέ φτιάχνετε στην επιφάνεια κάθε cupcake ροζέτες από την κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια των cupcakes με τριμμένο μπισκότο βουτύρου.