alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

choco-cupcake top

Για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας! Αυτά τα cupcakes περιέχουν σοκολάτα κουβερτούρα πικρή και γάλακτος, ενώ ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο, με τριμμένη λευκή σοκολάτα

CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑ

choco-cupcake top

Για τους μικρούς και τους μεγάλους λάτρεις της σοκολάτας! Αυτά τα cupcakes περιέχουν σοκολάτα κουβερτούρα πικρή και γάλακτος, ενώ ολοκληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο, με τριμμένη λευκή σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
40 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος: 10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σουπ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 κουτ. σουπ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 4 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
  • 50 γρ. δάκρυα μαύρης σοκολάτας

Για την κρέμα

  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα
  • 4 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. σοκοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος (36% περιεκτικότητα σε κακάο)

Για το σερβίρισμα

  • 2 κουτ. σουπ. τριμμένη λευκή σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τα cupcakes. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός το αυγό με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε στη συνέχεια το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε τέλος το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζετε το χτύπημα. Προσθέτετε τα δάκρυα σοκολάτας και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τοποθετείτε τις ειδικές χάρτινες θήκες για cupcakes σε ένα ταψάκι για cupcakes 8 υποδοχές. Μοιράζετε το μείγμα στις υποδοχές της φόρμας και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βθμούς, στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 15 με 8 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Κατόπιν τα ξεφορμάρετε χωρίς να αφαιρέσετε τις χάρτινες θήκες και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς, περίπου 40 λεπτά.


2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε τη σοκολάτα σε ένα μπολ, το οποίο εφαρμόζετε σε μια κατσαρόλα ίδιου μεγέθους, την οποία έχετε γεμίσει κατά τα 2/3 με νερό. Την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, το τυρί κρέμα μέχρι να μαλακώσει. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα. Όταν σφίξει η κρέμα, την τοποθετείτε σε ένα κορνέ με μύτη αστεράκι και την βάζετε για λίγο στο ψυγείο.


3. Τοποθετείτε τα cupcakes σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και με το κορνέ φτιάχνετε στην επιφάνεια κάθε cupcake ροζέτες από την κρέμα σοκολάτας και πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη λευκή σοκολάτα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε την επιφάνεια των cupcakes με τριμμένο μπισκότο βουτύρου.



ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί.
 
newsl face