alta linea banner2

social FB social GOOGLE social INSTAGRAM social PINTEREST social TWITTER social YOUTUBE

Ta-Nea Agoras top-imageNEW

TO COCTAIL ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ 101 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

TO COCTAIL ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ 101 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το Supernature του Αλέξανδρου Γκικόπουλου πλέον φιγουράρει ανάμεσα στα 101 World's Best Cocktails.
Το Supernature είναι μία νέα πρόταση σε cocktail που έχει ήδη μπει στα μπαρ και τις προτιμήσεις όλων όσων αγαπούν τους ανατρεπτικούς συνδυασμούς και τις φίνες γεύσεις.
Είναι φτιαγμένο με Bacardi Superior Rum, χυμό από lime, λικέρ από πορτοκάλι και κρέμα καρύδας, ενώ στο χείλος του ποτηριού υπάρχει ένα μείγμα από αποξηραμένη καρύδα και μαύρο αλάτι.
Το Supernature, παράλληλα αποτελεί μια νέα οπτική πάνω στην Tiki κουλτούρα για το 2015: Είναι εξωτικό και "φρέσκο", γεμάτο αρώματα και ένταση, ωστόσο σερβίρεται σε κουπέ ποτήρι ώστε να μπορεί να ταιριάζει ιδανικά σε κάθε περίσταση και χώρο.
Δημιουργός του, είναι ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, ένας bartender που ίσως να γνωρίσατε στο Pere Ubu, ίσως να σας σέρβιρε στο Apsendi ή ίσως να σας ξενύχτησε στα Balthazar, Bookali και Hide & Seek.
Με έμπνευσή του το θρυλικό Mai Tai και την δροσιστική αποκάλυψη που πάντα προσφέρει μία Pina Colada, το Supernature ήρθε για να γίνει η νέα classic και διαχρονική επιλογή που θα είναι αρεστή σε όλους.
Πλέον, μπορείτε όχι μόνο να το ζητήσετε με το όνομά του αλλά παράλληλα και να το δείτε στην λίστα με τα 101 καλύτερα cocktail του κόσμου, την οποία υπογράφει ο γκουρού των cocktail και κριτής παγκόσμιων διαγωνισμών cocktail, Gary Regan.

 

http://www.gazregan.com/2015/01/101-best-new-cocktails/101-best-new-cocktails-supernature-by-alejandro-gkikopoulos-bookali-athens-greece/

 

Η  «ΒορΟινή» εβδομάδα

Η «ΒορΟινή» εβδομάδα

Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας έρχονται για μία ακόμη χρονιά στην Αθήνα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, φέρνοντας μαζί τους τον οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, ο οποίος θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά».
Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας, που κατά παράδοση πλέον εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά, διοργανώνεται στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από την ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάζεται και δοκιμάζεται μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την μεγάλη και δελεαστική συλλογή.
Για πρώτη φορά το 2015 τα ΒορΟινά πρόκειται να φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, έναν θεσμό που η ένωση «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια ποικιλοτρόπως, προωθώντας τον ρόλο του οινοχόου στην ελληνική γαστρονομία και αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην προώθηση του ελληνικού ποιοτικού, εμφιαλωμένου κρασιού. Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017. Το κοινό, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.

www.voroina.gr

Ξενοδοχείο Grande Bretagne

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας:
11.00-17.00 για επαγγελματίες (Είσοδος: με πρόσκληση / επαγγελματική κάρτα)
17.00-22.00 για το οινόφιλο κοινό (Είσοδος: 5 ευρώ)

Spirituz Lime…η εναλλακτική και ξεχωριστή επιλογή  για τις γιορτές στο σπίτι ή στην έξοδό σας!

Spirituz Lime…η εναλλακτική και ξεχωριστή επιλογή για τις γιορτές στο σπίτι ή στην έξοδό σας!

Αυτόν τον χειμώνα και ειδικότερα τις γιορτές, χαρίστε στον εαυτό σας και στους φίλους σας μια ξεχωριστή εορταστική νότα με το νέο SPIRITUZ LIME, το έτοιμο προς κατανάλωση αλκοολούχο ποτό με αυθεντικό ελληνικό ούζο και φυσικό χυμό γλυκολέμονου. Αποτελεί την τέλεια επιλογή για να βρεθείτε και να μοιραστείτε εορταστικές στιγμές με τους φίλους σας στο σπίτι ή στα αγαπημένα σας στέκια ή ακόμη για πρωτότυπο εορταστικό δώρο!
Εναλλακτική νέα πρόταση που φέρνει τη φρεσκάδα του καλοκαιριού μέσα στο καταχείμωνο. Το SPIRITUZ LIME περιέχει μόνο 4% αλκοόλ και ξεχωρίζει για το μοναδικό πάντρεμα της σπιρτάδας του ελληνικού ούζου με την γλυκόπικρη γεύση του φυσικού χυμού γλυκολέμονου και με ανθρακούχο νερό. Τι και αν πίνεται κρύο, θα αρωματίσει γευστικά όποια στιγμή και αν επιλέξετε να το απολαύσετε!
Αν θέλετε να ξαφνιάσετε ευχάριστα τα αγαπημένα σας πρόσωπα με τις γευστικές σας επιλογές τις γιορτές, η παλέτα των χρωμάτων και αρωμάτων συμπληρώνεται με τα SPIRITUZ ORANGE, και SPIRITUZ STRAWBERRY με φυσικό χυμό πορτοκαλιού και φράουλας αντίστοιχα!
www.spirituz.gr

www.facebook.com/SpirituzGreece

Η ΝΗΣΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Η ΝΗΣΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΑ

42 χώρες, όλες οι ήπειροι, 1613 μπύρες, τυφλή γευσιγνωσία από 105 ειδικούς κριτές: «European Beer Star», ο Διαγωνισμός των Διαγωνισμών στη καρδιά της Βαυαρίας, η ΝΗΣΟΣ Pilsner στο βάθρο των νικητών, η υψηλότερη διάκριση που έχει λάβει ποτέ Ελληνική μπύρα! Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα καμία ελληνική μπύρα δεν είχε διακριθεί σε κάποιον από τους παραπάνω δύο διαγωνισμούς.

Φέτος, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο είναι μεταξύ των νικητών: Στη ΝΗΣΟΣ Pilsner απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία της Bohemian Style Pilsner!
Η αξιολόγηση γίνεται με τη διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας, δηλαδή οι κριτές δεν βλέπουν τις ετικέτες από τις μπύρες που δοκιμάζουν. Οι μπύρες αξιολογούνται με βάση το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση, τα οπτικά χαρακτηριστικά και τη γενική εντύπωση που παρουσιάζουν.

BΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΛΙ

BΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΛΙ

Σημαντική διάκριση των προϊόντων Meligyris, Cretan Apicultural Center του Μανώλη Στεφανάκη στο διεθνή διαγωνισμό "GreatTasteAwards 2014" του Guild of Fine Food που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον περασμένο Αύγουστο.
Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 10.000 προϊόντα εκ των οποίων βραβεύτηκαν τα 124,μεταξύ των οποίων, το Βιολογικό μέλι Δάσους, θυμαριού & Αγριοβότανων και το Κρητικό θυμαρίσιο μέλι.
Ο διαγωνισμός αποτελεί μια μεγάλη διάκριση αφού συμμετείχαν πάνω από 400 κριτές.

www.meligyris.com

Το απόσταγμα της Σεμέλης

Το απόσταγμα της Σεμέλης

Το απόσταγμα της Σεμέλης, ένα από τα πιο φίνα αποστάγματα που παράγονται στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε τη νέα του εμφιάλωση, με νέα, πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Η νέα ετικέτα ακολουθεί το concept του σχεδιασμού όλων των ετικετών της εταιρείας Semeli: Minimal, κομψή προσέγγιση και χρώματα που αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο. H έμφαση δίνεται στον αριθμό 3, ο οποίος κυριαρχεί στην ετικέτα σε χρυσαφί, κεχριμπαρένιο χρώμα. Παραπέμπει στις τρεις ελληνικές ποικιλίες (Μοσχοφίλερο, Ροδίτη και Αγιωργίτικο) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του αποστάγματος, το οποίο είναι αποτέλεσμα της διπλής απόσταξής τους και της παλαίωσης σε νέα, δρύινα γαλλικά βαρέλια για έξι μήνες.
Το απόσταγμα, που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, συνδυάζει δύναμη και κομψότητα και εντυπωσιάζει με το διαυγές, κεχριμπαρένιο χρώμα του και τα πλούσια αρώματά του.
Αρχικά θα ξεχωρίσετε τα ώριμα, γλασαρισμένα φρούτα, την καραμέλα και τα εξωτικά μπαχαρικά. Στο στόμα ακολουθούν διακριτικά αρώματα καπνού και ξύλου. Η μακριά, συνεχώς εξελισσόμενη και γεμάτη όγκο επίγευση αφήνει μια απολαυστική αίσθηση στο στόμα.
Μπορεί να καταναλωθεί στο τέλος ενός ξεχωριστού δείπνου, μόνο του, ή συνδυασμένο με έναν δυνατό, ποιοτικό καφέ εσπρέσο. Ταιριάζει ιδανικά με πικρή σοκολάτα και με ξηρούς καρπούς, αλατισμένους ή ανάλατους. Σερβίρεται στους 9ο-10ο C.

www.semeliwines.gr/

www.facebook.com/SemeliWines

 

 
newsl face