Σκέπτομαι πολλές φορές πως το ψήσιμο απευθείας πάνω στην φωτιά είναι σαν τους κεραυνοβόλους έρωτες. Παίρνεις βρε φίλε όλα τα ρίσκα να καείς, να τσιτσιριστείς να πέσεις στα πατώματα!
Με ένα αδέξιο χειρισμό το κρέας μπορεί να αποστραγγιστεί από τα πολύτιμα ζουμιά του και να καταντήσει στεγνό, καρβουνιασμένο και άνοστο κοινός σόλα.
Αντίθετα με το αργό και ασφαλές ψήσιμο στην γάστρα μοιάζει λίγο με τις μετρημένες σχέσεις ζωής που το πας σιγά σιγά «by the book» δηλαδή!
Κρατιέται όλη η ζουμερή και πικάντικη γλυκύτητα του κρέατος και ένα αόρατος στοργικός αέρας περνοδιαβαίνει ανάμεσα στα τραγανά φύλλα κυκλοφορώντας με ευγένεια και σύνεση αν μιλάμε για ΠΙΤΑ στην γάστρα βέβαια!!
Με λίγα λόγια πρέπει να είσαι σκράπας μάγειρας για να αποτύχεις στο μαγείρεμα της ΓΑΣΤΡΑΣ . Καθώς και εξαιρετικά αδέξιος για να τα κάνεις μαντάρα σε σχέσεις που βασίζονται στην «step by step» επικοινωνία.
Εγώ λοιπόν ως γνήσιο τέκνο της παρορμητικής Κρήτης κάτεχα καλά τι σημαίνει το απευθείας <φλερτ> με την θερμή ανάσα της φωτιάς και το αμαρτωλό αργό στάξιμο του λίπους επάνω στα κάρβουνα… κάτι δηλαδή σαν το πάθος που φουντώνει και σε τσουρουφλίζει!!