Κείμενο: Μυρσίνη Λαμπράκη / Φωτογραφίες: Βλαδίμηρος Πουλιάκοβ
Όταν γνώρισα την Σύλβια Κουμεντάκη με την μια σχεδόν αναρωτήθηκα τι είναι εκείνο που την κάνει τόσο γοητευτική; Μετά σχεδόν με αυτόματο συνειρμό σκέφτηκα, ότι τελικά όλοι οι άνθρωποι με πάθος έχουν μια γοητεία που σε μαγεύει !!
Φρέσκα φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους ανακατεύονται σε μεγάλες μαρμίτες μαζί με εξωτικά γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά, τζίνζερ, κανέλα, κάρυ, κουρκουμάς , λίγη ζάχαρη για να μεταμορφωθούν σε λαμπερά chutney κόκκινης πιπεριάς, μήλου με πιπέρι καγιέν, παντζάρι!!
Κι ενώ τα τσάτνευ σίγουρα θεωρούνται ιδανικά συνοδευτικά για πιατέλες τυριών ή αλλαντικών αλλά και ψητά κρέατα εγώ είπα να δοκιμάσω αυτό με το παντζάρι και το λαμπερό και πολύ ιδιαίτερο τούρμερικ παντρεμένο σε μια εκδοχή με ρύζι μακρύκοκκο, φακές Arosis και κονφί από καραμελωμένο πορτοκάλι!!
Να σας πω βέβαια, ότι λάτρεψα το καραμελωμένο κρεμμύδι των ChefStories, τραγανό, κρουστό, με διακριτικό ξύδι, ξανθό ότι καλύτερο για να δώσω ένταση στα ψητά και κοκκινιστά κρέατα κατσαρόλας !!
Φυσικά δεν πρόλαβα να το φωτογραφίσω γιατί το έφαγα όλο!!
(chefstories, Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 32 Θεσ/νίκη, τηλ. 2310 471628 www.chefstories.gr)
Arosis : 5ο χλμ. Εθν. Οδού Καστοριάς - Νεστορίου, Τ: 24670 71792 F: 24670 71686
http: www.arosis.gr e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.