ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ |

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΣΑΙ

από νέας "κοπής" κρεοπώλη...

Κρεοπώλης δεύτερης γενιάς ο Κώστας Τσοκαράς κάνει την ανατροπή με των λιλιπούτειων διαστάσεων Butcher Brothers. Ένα τόσο δα, εξαιρετικά λιτό και καλαίσθητο μπουτίκ κρεοπωλείο, στη Δροσίνη 5 στην Κηφισιά, όπου ο Κώστας φτιάχνει δικά του απίστευτα – τα δοκίμασα – μοσχαρίσια λουκάνικα με πιπέρι κόκκινο και παχουλά λαχταριστά μπιφτέκια από Black angus. Αρνάκι και κατσικάκι έρχονται απευθείας από τα Τρίκαλα όπου είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Γράφει:
Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Φωτογραφίες:
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΑΤΑΣ

Αυτό που μου αρέσει επίσης είναι ότι ο Κώστας το ψάχνει συνέχεια, κάθε τόσο πειραματίζετε με δικά του κρεατοσκευάσματα, αραδιάζει στον πάγκο του τα πιπέρια του, τα μπαχάρια του, τις τρούφες του, τις σάλτσες του και όλο κάτι φτιάχνει στο κρεοπωλείο του Butcher Brathers...
Εκείνη την ημέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε σχεδόν αποφασισμένος ότι ήταν έτοιμος να φτιάξει ένα ρολό χοιρινό με καπνιστό τσάι για τις Απόκριες.
Άφησα τα πάντα στο γραφείο και χώθηκα στους παγωμένους δρόμους της Κηφισιάς. Ωστόσο στο μυαλό μου έφτιαχνα το περίγραμμα της γεύσης : πως η αρωματική συμπύκνωση του καπνιστού τσαγιού διαχέεται μέσα στο σφιχτό και λίγο λιπαρό κρεατάκι και του χαρίζει αυτή την παιχνιδιάρικη περίτεχνη γεύση. Θυμίζοντάς σου ξύλα και βαθιά μυρωδιά καπνού που «ποτίζει» αργά κάθε ίνα του κρέατος.
Όταν έφτασα στο λιλιπούτειο μπουτίκ κρεοπωλείο ο Κώστας φορούσε την στιλάτη ποδιά του και ήταν έτοιμος για το εγχείρημά με πολύ έμπνευση και αυτό το ανέμελο κέφι της νέας γενιάς που κάνει την δουλειά παιχνίδι...

01

02

03

04

05

06

07

08

09

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

 

Butcher Brothers | Δροσίνη 5, Κηφισιά | 2108014684 | Facebook

 

 

 
newsl face