Για 8 άτομα ()
1. Σε μία κατσαρόλα που έχετε βάλει σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το αρνί στο ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές, χρησιμοποιώντας ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε το πολτοποιημένο κρεµµύδι και ένα φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 20΄.
2. Ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε τα βερίκοκα µαζί µε άλλο ένα φλιτζάνι νερό. Πασπαλίζετε µε τον κόλιαντρο, το µπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζετε και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για άλλα 30΄-40΄. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό µαζί µε τη σάλτσα του και συνοδεύετε µε λευκό ρύζι.
Το ίδιο φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε και με μοσχάρι. Στην πολίτικη κουζίνα είναι πολύ συνηθισμένος συνδυασμός κρέατος και φρούτου στην ίδια κατσαρόλα. Συνήθως το φρούτο έχει όξινο χαρακτήρα για να ισορροπήσει το αποτέλεσμα.